Turul Brasovului



Punct de plecare: Piata Universitatii
Destinatie: Brasov
Punct de incheiere: Piata Universitatii
Durata turului: 10 ore
Brasovul, un oras impresionant cu o populatie de aroximativ 290.000 locuitori, de etnii diferite, este locul ideal unde se imbina trecutul cu prezentul. Plin de monumente importante, cladiri istorice, biserici vechi, mituri, legende, dar si localuri noi si targuri cu bunatati specifice zonei, Brasovul este orasul in care s-a nascut Cerbul de Aur, vestitul festival romanesc de muzica.
- transfer Bucuresti – Brasov 3 ore
- vizitare Brasov 2 ore
- masa de pranz 1 ora
- poze panorama oras
- vizita Poiana Brasov 1 ora
- transfer Poiana Brasov – Bucuresti 3 ore
Valea Prahovei este una dintre cele mai renumite zone turistice din Muntii Carpati, fiind situata pe traseul raului Prahova. Principalul centru urban este municipiul Câmpina, celelalte orașe aflate pe valea Prahovei fiind Comarnic, Breaza, Sinaia, Bușteni, Azuga și Predeal majoritatea acestor orașe fiind stațiuni turistice montane.
Brasovul, un oras impresionant cu o populatie de aroximativ 290.000 locuitori, de etnii diferite, este locul ideal unde se imbina trecutul cu prezentul. Plin de monumente importante, cladiri istorice, biserici vechi, mituri, legende, dar si localuri noi si targuri cu bunatati specifice zonei, Brasovul este orasul in care s-a nascut Cerbul de Aur, vestitul festival romanesc de muzica. Brasovul este locul in care se afla cea mai ingusta ulita din Europa, Strada Sforii dar si Biserica Neagra, cel mai reprezentativ monument al orasului, cu o arhitectura gotica si istorie unica.
Biserica Neagra edificiu de secol XVI, cunoscut initial sub numele de Biserica Sfanta Maria, este cel mai reprezentativ monument de arhitectura gotica din Romania. Biserica a fost incendiata anterior anului 1384, iar reconstructia sa a durat pana in 1477. O inscriptie descoperita in zidul bisericii il atesta ca prim ctitor pe Thomas, despre care aflam ca a murit in anul 1410. Planul utilizat de catre arhitecti a fost acela de bazilica cu trei nave egale ca inaltime, inscriindu-se in tipul de biserica-hala preferat in secolele XV-XVI in spatiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecti si mesteri.
Poiana Brasov a fost din vechi timpuri destinația drumețiilor și a practicării sporturilor de iarnă. Prima mențiune documentară a locației datează din 1427, în contextul activităților de oierit ce aveau loc aici. Schiorii au urcat Postăvaru încă din 1895, iar în 1906 în Poiană a avut loc primul concurs de schi. Până în preajma lui 1950, stațiunea s-a menținut în limitele dotărilor naturale. Doar câteva vilișoare sau cabane puteau fi zărite ici-colo. În 1951, la Poiana Brașov, au loc Jocurile Mondiale Universitare de iarnă. Cu această ocazie, se dă în folosință un modern hotel al sporturilor și primul teleferic – Poiana-Postăvarul – pe o lungime de 2.150m. Urmează apoi alte și alte amenajări și dotări, care au adus Poiana la înfățișarea pe care o cunoaștem astăzi.