• Discount de 10% pentru clasa SUV
Inchiriaza telefonic: 40735.057.777
Lun - Vin: NON-STOP
Scurgeri de ulei la motor - cauze comune si solutii eficiente

Scurgeri de ulei la motor - cauze comune si solutii eficiente

  • focusrent Admin
  • 25 Oct 2023

Daca detii un vehicul, stii cu siguranta ca motorul reprezinta inima masinii tale, iar sanatatea acestuia este cruciala pentru o experienta de condus fara griji. Insa chiar si cele mai bine intretinute masini pot sa se confrunte cu o problema aparent minora, dar adesea frustranta: scurgeri de ulei la motor. Acestea nu reprezinta doar un disconfort minor, ci pot duce la pierderi semnificative de ulei si pot compromite performanta motorului, creand probleme costisitoare de reparare, daca nu le tratezi cu seriozitate. 

Scurgerile de ulei la motor sunt o problema complexa si, adesea, trec neobservate pana cand devin evidente prin pete de ulei sub masina sau prin mirosul distinct al uleiului ars. Aceste scurgeri pot aparea in diverse locuri ale motorului si pot varia in gravitate, de la mici picaturi la scurgeri semnificative. 

Indiferent daca esti un sofer experimentat sau un novice in domeniul intretinerii auto, este esential sa intelegi problemele care pot aparea, spre exemplu, fierberea apei la motor sau scurgerile de ulei.

Ce sunt scurgerile de ulei la motor?

Dupa cum iti poti da seama si din denumire, aceasta problema reprezinta pierderea de ulei din motorul vehiculului tau. Scurgerea poate aparea in mai multe locuri ale motorului si poate varia in gravitate. Cu toate acestea, indiferent de cat de mica este, trebuie sa o tratezi in mod corespunzator.

Cauze comune ale scurgerilor de ulei 

Garnitura de chiulasa uzata

Una dintre cele mai frecvente cauze ale pierderilor de ulei la motor este uzura garniturii de chiulasa. Aceasta este o componenta esentiala care sigileaza spatiul dintre blocul motorului si capul cilindrilor. Cand garnitura se deterioreaza, uleiul poate incepe sa se scurga.

Supapa de admisie sau de evacuare defecta

Supapele de admisie si de evacuare joaca un rol crucial pentru functionarea corecta a motorului. Daca aceste supape sunt deteriorate sau uzate, pot permite uleiului sa se scurga in camerele de ardere sau in sistemul de evacuare.

Garnitura de ulei deteriorata

Garnitura de ulei, care sigileaza zona dintre blocul motorului si carterul de ulei, poate deveni uzata in timp sau poate fi afectata de coroziune. Acest lucru poate duce la scurgeri de ulei.

Solutii eficiente pentru prevenire si remediere

Intretinere regulata

Un program regulat de intretinere a vehiculului poate preveni aparitia scurgerilor de ulei. Este bine sa verifici nivelul de ulei si sa inlocuiesti garniturile si supapele inainte sa devina o problema.

Utilizeaza ulei de calitate

Utilizarea unui ulei de motor de calitate superioara poate ajuta la prevenirea scurgerilor. De aceea, trebuie sa te asiguri ca alegi produsul corect, potrivit pentru modelul masinii tale.


Inspecteaza periodic motorul

Este important sa verifici periodic motorul pentru a depista semnele timpurii ale scurgerilor de ulei. Daca observi orice urme de ulei sub vehicul sau pe motor, adreseaza-te imediat unui mecanic de incredere pentru remediere.

Scurgerile de ulei la motor pot pune in pericol performanta vehiculului tau si pot duce la costuri mari de reparatii. Cu toate acestea, cu o intretinere regulata si atentie la detalii, poti preveni si remedia aceste probleme in mod eficient. Nu ignora semnele de scurgere de ulei si actioneaza prompt pentru a-ti mentine vehiculul in stare buna de functionare!

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide