• Discount de 10% pentru clasa SUV
Inchiriaza telefonic: 40735.057.777
Lun - Vin: NON-STOP
Ce inseamna coupe? Afla totul despre unul dintre cele mai apreciate tipuri de masini!

Ce inseamna coupe? Afla totul despre unul dintre cele mai apreciate tipuri de masini!

  • focusrent Admin
  • 17 May 2023

Termenul coupe vine din limba franceza, fiind participiul trecut al verbului „couper“, care inseamna „a taia“. El a fost folosit inca din secolul al XVIII-lea si se referea la forma deosebita a trasurilor cu numai doi pasageri, care nu erau dotate cu scaune suplimentare orientate invers fata de directia de mers. Aceasta caracteristica le permitea sa fie mai rapide.

Ulterior, odata cu aparitia automobilelor si dezvoltarea industriei constructoare de masini, termenul a ajuns sa desemneze un autoturism a carui caroserie este prevazuta cu doua usi si cu un acoperis inclinat. De cele mai multe ori, este vorba despre modele sport, dotate cu motoare puternice si capabile sa atinga viteze foarte mari.

Avantajele si dezavantajele folosirii unui coupe

Persoanele care opteaza pentru acest tip de automobil le apreciaza in general pentru urmatoarele motive:

• stilul distinct de cel al modelelor cu patru usi, mult mai raspandite. Raritatea lor le confera un aer de eleganta si rafinament. Acoperisul inclinat si designul aerodinamic le face mai usor de remarcat in trafic.

• performantele superioare, conferite de motoarele puternice si de dotarea cu un sistem de suspensie care permite un plus de confort si o buna manevrabilitate chiar si atunci cand sunt atinse viteze mai mari;

• economia de combustibil, asigurata, in ciuda motorului puternic, de silueta aerodinamica si de greutatea mai mica, explicabila prin numarul mai mic de usi si de geamuri;

• senzatia de intimitate oferita in timpul deplasarilor in doi, apreciata in mod special de cuplurile tinere, atunci cand merg intr-o excursie impreuna.
Pe de alta parte, exista si unele dezavantaje de care ai parte daca alegi sa conduci o masina coupe. Cel mai frecvent amintite sunt urmatoarele:

• existenta unui spatiu redus pentru pasageri si bagaje. Configuratia cu doua usi si modul in care este inclinat acoperisul duc la existenta unui spatiu mai putin generos, in comparatie cu cel asigurat in cazul automobilelor dotate cu patru usi. Prin urmare, o astfel de alegere nu e potrivita pentru o familie numeroasa sau pentru excursii in grup;

• accesul greoi la scaunele din spate. Atunci cand mai mult de doi pasageri folosesc masina, cei din fata trebuie sa coboare, pentru a permite accesul celor din spate. In plus, daca acestia din urma sunt mai inalti sau mai solizi, este putin probabil sa se simta confortabil.

• in unele cazuri, pretul este mai mare, ca urmare a caracteristicilor tehnice deosebite si a designului deosebit, specific acestor modele.

ce inseamna coupe

Cele mai indragite masini coupe

De-a lungul timpului, toate companiile mari din industria constructoare de masini le-au propus clientilor astfel de modele exclusiviste.

In prezent, multi pasionati prefera BMW Seria 8 Gran Coupe, care pastreaza avantajele acestui tip de masina, depasind insa vechile limitari. Astfel, sportivitatea luxoasa este insotita de un spatiu interior generos.

Varianta Mercedes-Benz GLC Coupe le ofera, de asemenea, soferilor o experienta deosebita la volan, sporind in acelasi timp si confortul de care se bucura pasagerii.

Fiecare sofer merita sa faca macar un drum cu o masina coupe. Doar astfel vei simti pe cont propriu de ce aceste modele au atat de multi admiratori!

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide