• Discount de 10% pentru clasa SUV
Inchiriaza telefonic: 40735.057.777
Lun - Vin: NON-STOP
De ce nu porneste masina? Afla care sunt cauzele ce pot duce la aceasta problema, dar si care este solutia!

De ce nu porneste masina? Afla care sunt cauzele ce pot duce la aceasta problema, dar si care este solutia!

  • focusrent Admin
  • 18 Nov 2022

Daca esti sofer, cu siguranta si tu te-ai confruntat cu o situatie care arata astfel: te-ai urcat in masina, pregatit sa pornesti la drum, dar constati ca masina ta nu pleaca de pe loc, te panichezi si nu stii ce sa faci. Aceste momente sunt destul de des intalnite in randul celor ce frecventeaza condusul.

Cu siguranta nu este placut sa traiesti astfel de experiente in care, pur si simplu, automobilul nu are aceleasi planuri ca tine. Daca nu esti destul de informat, poti intra in panica in aceste momente si poti lua decizii nepotrivite. De aceea, este esential sa cunosti cauzele pentru care masina nu porneste si care sunt masurile pe care le poti lua.

De ce nu porneste masina?

De cele mai multe ori, nu este vina soferului pentru ca vehiculul nu porneste, asa ca nu este cazul sa te invinovatesti. Exista mai multe cazuri pentru care aceasta problema poate aparea.

Bateria este defecta sau descarcata

O baterie “moarta” reprezinta cea mai frecventa cauza pentru care masina nu mai porneste. Aceasta situatie apare, de cele mai multe ori, atunci cand vechimea bateriei este mai mare de 3-4 ani. De asemenea, viata bateriei se poate termina, daca ai lasat radioul sau luminile aprinse peste noapte sau o perioada mai lunga de timp sau daca ai pornit masina de mai multe ori pe distante mici.

Atunci cand bateria este defecta, aceasta se descarca repede, chiar si dupa ce a fost incarcata de alternator, iar daca este doar descarcata, vei observa ca nu functioneaza anumite componente mici, precum lumini, radio etc. sau ca martorul de bord pentru baterie este aprins.

de ce nu porneste masina

Alternator defect

O alta cauza pentru care vehiculul tau nu mai porneste poate fi reprezentata de probleme la alternator. Aceasta piesa are rolul de a incarca bateria in mers si la relanti, astfel ca are o influenta importanta pentru buna functionare a autoturismului.

Daca te intrebi cum iti dai seama ca alternatorul este defect, trebuie sa stii ca, la fel ca in cazul bateriei, aceasta problema este semnalizata prin mai multe indicii. Unul dintre acestea este martorul de bord pentru baterie, care se aprinde atunci cand motorul este pornit. De asemenea, este posibil ca lumina farurilor sa palpaie sau ca bateria sa se descarce rapid dupa oprirea masinii.

Probleme la electromotor

Defectiunile la aceasta piesa apar, de cele mai multe ori, la masinile mai vechi, din cauza expunerii indelungate la umezeala si praf. Atunci cand electromotorul se uzeaza, acesta incepe sa nu mai functioneze corespunzator, motiv pentru care masina ta nu mai poate porni.

Daca auzi ca electromotorul lucreaza, dar motorul nu invarte, daca auzi zgomote cand pornesti motorul sau daca martorii de bord palpaie in momentul pornirii, probabil aceasta piesa este defecta.

Cum actionezi atunci cand nu mai porneste masina?

Atunci cand constati ca automobilul tau nu porneste, trebuie, in primul rand, sa nu intri in panica, mai ales daca stii care sunt cauzele care pot duce la aceasta situatie. Problema poate fi rezolvata prin intermediul unei diagnoze electrice la un service auto. Cel mai bine este sa apelezi la ajutor de specialitate, pentru ca un mecanic va sti intotdeauna cum sa rezolve problema.

In cazul in care conduci o masina inchiriata, este recomandat sa apelezi, in prima faza, compania, iar echipa te va ghida catre pasii pe care trebuie sa ii faci ulterior. La FocusRent, beneficiezi de suport 24/7, astfel ca, oricand ai o problema, ne poti contacta.

Autoturismele pe care ti le punem la dispozitie nu sunt mai vechi de 5 ani, iar sansele ca acestea sa nu porneasca sunt infime. Daca iti doresti sa inchiriezi un vehicul din parcul nostru auto, ne poti contacta chiar aici.

Acum ca stii de ce nu porneste masina si care sunt masurile pe care trebuie sa le iei intr-o astfel de situatie, cu siguranta vei sti cum sa gestionezi problema si sa iei cele mai bune decizii in acele momente neplacute.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide