• Discount de 10% pentru clasa SUV
Inchiriaza telefonic: 40735.057.777
Lun - Vin: NON-STOP
Cum sa te asiguri ca nu esti pacalit atunci cand apelezi la serviciile de inchirieri masini

Cum sa te asiguri ca nu esti pacalit atunci cand apelezi la serviciile de inchirieri masini

  • focusrent Admin
  • 25 Sep 2017

Piata serviciilor de inchieri masini, la fel ca oricare alta, include companii serioase si companii mai putin serioase. La fel ca si tine am vazut si noi reportaje la TV sau am citit articole in care diversi clienti ai companiilor de inchirieri masini au fost nevoiti sa scoata din buzunar sume de bani pentru diverse pagube, care aparent nu au fost cauzate de catre acestia. Intr-adevar, astfel de incidente sunt regretabile si este bine pe cat posibil sa incercam sa le prevenim. Pe aceasta cale dorim sa iti trasmitem ca nu incurajam si ca nu practicam astfel de ,,tehnici”. De aceea, ne dorim sa te informam cu privire la tehnicile la care apeleaza astfel de companii pentru a sustrage bani de la clienti.

Primul incidiu care ar trebui sa iti ridice semne de intrebare este pretul. Daca acesta este cu mult mai mic fata de pretul pietei, fara indoiala acea companie apeleaza la diverse tertipuri pentru a nu plati taxe la stat sau a insela clientul.

O companie care plateste toate taxele la stat, care iti ofera factura pe banii incasati, care are reviziile facute la zi pentru masini si toate taxele platite (CASCO, RCA, rovinieta) nu are cum sa faca profit practicand un tarif de mai putin de 10 Euro/zi pentru un autoturism de inchiriat. Exista diverse tipuri de companii care practica astfel de preturi:

1. Companii care functioneaza ilegal – Astfel de companii, de regula, nu platesc taxe la stat si nu iti ofera factura pentru serviciile oferite. Pe langa faptul ca practica preturi foarte mici, au masini in flota care sunt foarte vechi si care pot avea probleme atat de ordin estetic, cat si tehnic. Lasand la o parte faptul ca masinile pot avea un aspect care lasa de dorit, din cauza faptului ca nu au reviziile facute la zi, mai pot avea si probleme la un drum lung, iar acest lucru poate fi foarte neplacut in vacanta sau chiar si in alte situatii. Nu mai vorbim de siguranta pasagerilor.

2. Companii care sunt folosite drept „perdea” pentru a spala bani – La fel ca si in cazul de mai sus, acestea, de regula, nu ofera factura si nu platesc taxe la stat. Diferenta este ca, in acest caz, masinile pot fi foarte noi. Cu toate acestea, neavand factura sau o dovada a inchirierii, in caz ca ai probleme poti ramane fara banii de garantie si este foarte greu sa dovedesti in instanta ca ai ramas fara ei (o garantie fiind de ordinul sutelor sau miilor de Euro).

3. Companii care fac profit din garantia nereturnata – Exista companii care propun un pret foarte mic la inchiriere, insa cer o garantie foarte mare. De exemplu, pentru un Ford Fiesta, cer o garantie de 1000 de Euro, in conditiile in care aceasta nu ar trebui sa fie mai mare de 300 de Euro. Aceste companii mizeaza pe faptul ca cei care apeleaza la serviciile de inchirieri masini sunt clienti ocazionali, care au un venit mic spre mediu, si care se gandesc ca banii opriti de pe card le vor fi returnati fara probleme. Iata care sunt tertipurile la care apeleaza aceste companii care inchiriaza masini:

(*) In momentul returnarii autoturismului, un agent al companiei il examineaza, iar toate zgarieturile si celelalte defectiuni sunt puse pe seama ultimului client, acesta ajungand sa plateasca mult peste suma de bani stabilita la inceput, chiar daca el nu este responsabil de daune. Pe langa aceste penalizari se adauga si taxele pentru deschiderea unor asa-numite „dosare de daune”, dar si taxe pentru fiecare zi in care masina „lovita” sta in service.

(*) O alta tactica folosita de companiile de inchirieri masini este cea a spalatoriei auto. Atunci cand clientul returneaza masina, agentul care o examineaza sustine ca autoturismul este murdar si ca nu pot fi evaluate eventualele pagube. Dupa vizita la spalatoria auto, „apar” probleme la caroserie, care sunt puse pe seama clientului, acesta fiind nevoit sa plateasca pentru rezolvarea lor.

(*) Urmarirea in trafic este o alta metoda practicata de companiile de inchirieri masini care mizeaza pe recuperarea garantiei. Acestea urmaresc prin GPS masina, iar atunci cand clientul parcheaza o zgarie sau ii provoaca alte defectiuni. La returnarea autoturismului, evident, clientul este nevoit sa plateasca pagubele cauzate.

Oprind aceste garantii si taxe, compania este acoperita si poate practica in continuare aceleasi preturi foarte mici, care sunt atractive pentru clienti.
La ce mai trebuie sa fii atent pentru a evita sa fii inselat:

– experienta companiei si recenziile clientilor – Cu cat o companie are o vechime mai mare pe piata, cu atat exista mai multe sanse ca aceasta sa fie serioasa. O companie care nu isi respecta clientii si care nu este corecta cu acestia are toate sansele sa dispara de pe piata. Totodata, review-urile clientilor sunt foarte importante. Daca acestea sunt pozitive, acesta poate fi un motiv in plus sa o alegi;
– starea autoturismului la primire si la predare – Pentru a te asigura ca atunci cand primesti autoturismul acesta este intr-o stare buna, iti recomandam sa ii faci cateva fotografii din spate si din lateral si sa verifici atent caroseria si tapiteria. Totodata ar fi bine sa ii faci si o mica inspectie, pentru a te asigura ca nu scoate sunete ciudate, ca aerul conditionat sau radioul functioneaza etc. Astfel, vei avea o dovada palpabila a starii masinii in momentul inchirierii;
– actele masinii – Verifica actele masinii si asigura-te ca acestea sunt autentice si ale autoturismului pe care l-ai inchiriat;
– reviziile tehnice – Indiferent de masina pe care o inchiriezi, aceasta trebuie sa aiba reviziile tehnice facute la zi.

Speram ca informatiile prezentate iti sunt utile si ca te vor ajuta sa eviti incidente neplacute atunci cand decizi sa apelezi la serviciile unei companii de inchirieri masini.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide