• Discount de 10% pentru clasa SUV
Inchiriaza telefonic: 40735.057.777
Lun - Vin: NON-STOP
Ce inseamna masina hibrid? Afla toate detaliile despre autoturismul care a acaparat piata auto!

Ce inseamna masina hibrid? Afla toate detaliile despre autoturismul care a acaparat piata auto!

  • focusrent Admin
  • 26 Feb 2023

Masinile hibrid reprezinta cele mai revolutionare modele de automobile de pe piata. In prezent, majoritatea producatorilor auto au creat vehicule dotate cu aceasta tehnologie, intrucat cererea este foarte mare.

Daca te intrebi ce inseamna masina hibrid, trebuie sa stii ca aceasta este un autoturism care foloseste ca sursa de energie motorul traditional, pe benzina sau motorina, si un motor electric. Practic, este vorba despre o combinatie intre un vehicul pe combustibil si unul electric.

Desi motoarele diesel sunt mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil, exista doar cateva astfel de modele, iar majoritatea masinilor hibrid sunt cu motoare pe benzina, caci combinarea motorului diesel cu cele electrice este complicata si costisitoare.

Masinile hibrid joaca un rol important in societate, caci au fost dezvoltate ca o solutie pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera si a imbunatati eficienta consumului de combustibil.

Istoria masinilor hibrid

Dezvoltarea masinii hibrid este atribuita mai multor persoane si companii care au contribuit la tehnologie de-a lungul timpului. Cu toate acestea, primul vehicul hibrid a fost inventat de Ferdinand Porsche, un inginer auto german, in 1900. Porsche a creat „Semper Vivus”, care era o masina hibrid pe benzina.

In anii urmatori, alti inventatori si companii au experimentat tehnologia masinilor hibrid. In 1917, Woods Motor Vehicle Company a introdus Woods Dual Power, un vehicul care folosea un motor pe benzina si un motor electric.

Cu toate acestea, abia la sfarsitul anilor 1990 masinile hibrid au devenit viabile din punct de vedere comercial, datorita inginerilor Toyota. Compania a lansat prima masina hibrida produsa in serie, Prius, in 1997. Prius a folosit o combinatie intre un motor pe benzina si un motor electric pentru a obtine o eficienta ridicata a consumului de combustibil si emisii nocive mai mici.

De atunci, tehnologia masinilor hibrid a continuat sa evolueze, iar alte companii si-au introdus propriile modele. Astazi, astfel de automobile sunt vazute ca un pas important pentru reducerea amprentei de carbon a transportului si crearea unui viitor mai durabil.

ce inseamna masina hibrid

Tipuri de masini hibrid

Hibrizii paraleli – sunt cei mai comuni din aceasta categorie de masini. Intr-un hibrid paralel exista un motor electric si unul pe combustibil, care sunt conectate intr-o transmisie comuna ce imbina cele doua surse de putere. Motorul pe benzina face cea mai mare parte a muncii, iar cel electric ofera un impuls.

Hibrizii de serie – se bazeaza pe motorul electric, care ofera toata puterea de impingere, iar motorul pe combustibil are doar rolul de a reincarca bateria. Aceste masini pot folosi cele doua surse de alimentare sau pot conduce doar pe baterie, atunci cand este vorba despre distante scurte.

Hibrizi serie – paralel – acest model este, practic, o combinatie a primelor doua tipuri de hibrizi. Masina poate fi condusa doar pe benzina, exclusiv electric sau se poate folosi combinaresa celor doua surse de putere.

Masinile hibrid plug-in – sunt mai aproape de o masina electrica decat celelalte modele. Acestea beneficiaza de o baterie mult mai mare care trebuie incarcata la o sursa de energie externa. O baterie mai mare presupune un rulaj mai mare si o reducere semnificativa a combustibilului. Atunci cand toata energia electrica este consumata, masina trece pe modul paralel hibrid.

Daca iti doresti si tu o alternativa mai eficienta din punctul de vedere al consumului de combustibil si mai prietenoasa cu mediul, te poti orienta spre astfel de modele. Chiar si in cazul in care ai nevoie sa inchiriezi o masina, FocusRent iti pune la dispozitie astfel de optiuni chiar aici.

Acum ca stii ce inseamna masina hibrid si care sunt modelele existente pe piata auto, poti lua in calcul achizitionarea sau inchirierea unui astfel de autoturism ce ocroteste mediul inconjurator!

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide